marți, 18 iulie 2017

18.07.2017

Astăzi, este despre muncă, dar despre munca făcută cu plăcere, cea care ne aduce satisfacţii şi care, prin rezultatele sale ne ajută să mergem mai departe, atât din punct de vedere material, cât şi spiritual.

Despre partea spirituală a muncii discutăm mai mult astăzi, pentru că munca înseamnă să depunem o anumită cantitate de energie pentru a obţine un anumit rezultat.

Numai că până să ajungem să depunem efort avem de iniţiat activitatea, avem de făcut primul pas şi aici intervine capacitatea noastră de mobilizare, dorinţa de a trece peste toate obstacolele minţii pentru a putea demara o activitate. De multe ori nu realizarea activităţii în sine este cea care ne aduce provocări, ci găsirea motivaţiei pentru a porni acea activitate, motivaţie care este nevoie să fie suficient de puternică să ne ţină mereu în priză.

Lenea şi amânarea sunt două potenţiale obstacole pe care numai mintea noastră le poate transforma din ţânţar în armăsar. De câte ori nu am întârziat demararea unei activităţi crezând, din exterior, că este prea grea sau chiar imposibilă de realizat, pentru ca începând-o, într-un final, să ne dăm seama că este cât se poate de banală? De fapt, aici, ceea ce a, avut noi de trecut este, în primul rând, muntele din mentalul nostru, munte care devenea din ce în ce mai mare cu fiecare minut de amânare.

Astăzi este o zi de muncă, dar şi o zi de acţiuni, în care să ne hotărâm să ieşim din aceste tipare care ridică o grămadă de obstacole imaginare în calea oricărei activităţi pe care dorim să o realizăm. Este, de asemenea, o zi în care să începem să ne organizăm timpul pentru că altfel ajungem să-i lăsăm pe alţii să ni-l organizeze. Să ne stabilim, aşadar, un calendar al activităţilor şi să ne străduim să-l respectăm, iar dacă vom face acest lucru pentru următoarele 120 de zile vom avea deja un tipar creat, integrat atât la nivel conştient, cât şi subconştient.

În privinţa banilor, energia zilei este favorabilă atât afacerilor, cât şi identificării acelor tipare pe care le avem referitor la bani şi la modul în care îi gestionăm. Este nevoie să ne educăm şi aici, să conștientizăm cât de repede cheltuim banii, dar mai ales să înţelegem că noi suntem cei care ţinem energia banilor departe de noi.

Energia rugăciunii este şi ea alături de noi şi ne ajută să comunicăm mai bine cu Divinitatea, să înţelegem că banii vin de la Dumnezeu şi să dacă noi îi refuzăm, de fapt, refuzăm ajutorul pe care El ni-l dă pentru a ne realiza misiunea.

Să profităm, aşadar de energia vindecătoare de astăzi şi să mai reducem din efectele tiparelor vechi pe care le avem.

Să fim atenţi la comunicare, pentru că ambele forme au provocări astăzi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu